Акциони покрет је основан због…

Политичке опције, које се називају политичким елитама, организоване су на начелима монолитних странака. Такве странке су саздане на апсолутној моћи предаторских лидера и све у странци, је подвргнуто главном газди и његовом успеху, односно успеху најужег круга око њега/ње. Такав начин вођења политике дао је одређене резултате – сада се из њих требамо извлачити. Зато ово треба бити другачија опција – са лидерима, али без газде.

Постојећу политичку елиту најмање занимају они који су их изабрали и њихово мишљење. Не усуђују се питати оне који су их изабрали. На вољу грађана позивају се само на изборима, када траже глас. Одлуке од националног интереса, доносе се мимо грађана, без референдума, јер како кажу, политичари на власти тако морају преузети одговорност.

Ово је земља свих нас, грађана Републике Србије, не приватно власништво неке елите. Грађани морају, могу и хоће преузети одговорност за ову земљу.

У Србији се тренутно води трајни рат између поштења и корупције, правде и неправде, сиромаштва и богатства. Опредељење у том раду, није само ствар интереса, већ и одговорност према себи и будућим генерацијама. Излазак из економске кризе владајућа елита ће покушати да наплати од оних којих је највише, а имају најмање.

Политичке опције су међусобно зависне и испреплетаних пословних интереса. То изједначава и кривицу и одговорност и сасвим укида могућност проналаска новог пута. Једноставно речено – врана врани очи не вади, па је у кавезу потребно довести птицу која тих ограничења нема. Јер није врана!

Србија је држава саздана на начелима племенске (страначке, локалне, лоповске,…) припадности. ,,Само наши људи су грађани са пуним правима и о њима се наше странке брину. Остали то нису, на њих ће ред доћи када освоје власт”. Много пута можемо чути претходну реченицу. Сви грађани Србије, посебно они који својим радом служе себи, друштву и држави, наши су људи и сви заслужују једнаке шансе! Како ко зна, хоће и може.

Један (политички активан) део српске популације корумпиран је у старту, пре него што се и уплете у један од хиљаду скандала. Међутим, мостоји и онај други део Србије, онај који није пљачкао, онај који није у рату и пропасти створио и стекао предузећа, онај који живи у кући коју је сам саградио, у стану који је сам купио, од плате коју чека сваки месец или пензије за коју је деценијама радио. За тај део Србије формиран је Акциони покрет! Тих људи данас у политици нема. Они нису грабежљивци.

Србија је данас синоним за корупцију. Желимо Србију којом ћемо се поносити, каквом смо се поносили кад то и није било тако лако. Ту промену не могу направити они који су се богатили у раду, нити њихови наследници, нити њихови пријатељи. Мора неко други!

То су неки од разлога зашто

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *