Писмо народу Србије

Поштовани грађани Републике Србије,

Наш народ се данас, заједно са другим народима Света, суочава са великом опасношћу по читав живи свет. Поред ратова, ово је једна од најгорих ствари која може задесити људски род и нашу планету Земљу.

У овом тренутку је веома битно народно јединство и потпуна солидарност и послушност. Потребно је да престану све разлике међу људима, биле оне политичке, верске, полне, расне, старосне, класне или неке друге. Морамо схватити, али не само у овим тешким временима, већ и у свим наредним, да смо сви ми пре свега људи, другови и другарице, браћа и сестра, како год да назовете. Ми смо једна породица која је заједно суочена са свим проблемима, али исто тако сви морамо те проблеме решити, заједничким снагама. Како у породици постоји неко ко је ауторитет породице, који представља ту породицу, а који је пре свега легитимно изабран на то место, од стране чланова те породице, тако и ми, народ Србије, једна велика породица, има своју легитимно изабрану власт.

Изабрали смо их да нас воде, како у добрим, тако и у тешким тренуцима. Од њих очекујемо максимално ангажовање и потпуну посвећеност решавању нашег, заједничког, проблема и непријатеља. Није довољно да очекујемо од других да реше наше, заједничке, проблеме, већ је потребно да дамо и свој лични допринос. Морамо поступати и подржавати све мере издате од легитимно изабране власти Републике Србије! Морамо бити сложни и јединствени у овој борби!

Такође, морамо панику свести на минимум и морамо размишљати трезвено и разумно, јер је то једини начин како бисмо доносили исправне одлуке. Придржавајте се свих мера, упутстава и савета, како датих од стране медицинске струке, тако датих и од стране власти Републике Србије.

Молимо све да не злоупотребљавају ову ситуацију, да не пркосе владиним и медицинским мерама, и да својим личним ангажовањем и придржавањем превентивних мера заштите себе, своју породицу, али и читаво друштво.

Акциони покрет је 16. марта 2020. године упутио и писма подршке представницима власти Републике Србије, јер им је потребна сва могућа подршка и сарадња грађана Републике Србије.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *