Шта су нам донели овогодишњи избори? Владавина мањине над већином! Математика је чудо!

Да ли је ово Србија какву желимо за себе и за наше потомке? Ово мора да се запита сваки иоле разуман човек, који у свом животу користи свој ум.

Република изборна комисија, дана 5. јула 2020. године, усвојила је Извештај о укупним резултатима избора за народне посланике Народне скупштине. Према тим резултатима у Народну скупштину Републике Србије ушле су три изборне листе:

  1. АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ – ЗА НАШУ ДЕЦУ са 60,65%, односно са 1.953.998 гласова,
  2. ИВИЦА ДАЧИЋ – „Социјалистичка партија Србије (СПС), Јединствена Србија (ЈС)” – Драган Марковић Палма са 10.38%, односно са 334.333 гласова,
  3. АЛЕКСАНДАР ШАПИЋ – ПОБЕДА ЗА СРБИЈУ са 3.83%, односно са 123.393 гласова.

Осталих четири изборних листа које су ушле у Народну скупштину су мањинске листе, односно листе националних мањина.

Такође, у саопштењу се наводи да је на изборе гласало 3.221.908 бирача, а да је право на гласање имало 6.584.376 бирача. Проценат изашлих бирача, према простој математичкој рачуници, јесте 48,93%, односно на изборе није изашло 51,07%, односно 3.362.468 бирача са правом гласа.

Листа АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ – ЗА НАШУ ДЕЦУ која је према изборним подацима остварила 60,5% гласова, заправо је остварила 29,67% гласова.

Листа ИВИЦА ДАЧИЋ – „Социјалистичка партија Србије (СПС), Јединствена Србија (ЈС)” – Драган Марковић Палма која је према изборним подацима остварила 10,38% гласова, заправо је остварила 5,07% гласова.

Листа АЛЕКСАНДАР ШАПИЋ – ПОБЕДА ЗА СРБИЈУ која је према изборним подацима остварила 3,83% гласова, заправо је остварила 1,87% гласова.

Према једноставној математичкој рачуници, можемо закључити пре свега да, према демократским, моралним, логичким и моралним правилима Парламентарни избори 2020. године нису легитимни јер је на њих изашло и гласало мање од 50% бирача са правом гласа, односно на овим изборима гласало је 48,93% бирача са правом гласа, што представља мањи део од 50%. С обзиром да ово поље није уређено уставним нити законским одредбама, у наредном периоду у Србији ће владати мањина над већином. И то буквално.

Листа која је остварила највише гласова заправо је остварила само 29,67% од 100% бичара који су имали право гласа, а не који су изашли на гласање. Апсолутна мањина владаће у наредном периоду над 70,33% грађана који нису гласали за њих.

Да ли је демократија прави систем? Ово је одличан пример на коме можемо поставити овакво питање или систем мора бити замењен.

Овим освртом на недавно одржане изборе не желимо никога да фаворизујемо, нити да нападамо и свим учесницима честитамо на оствареним резултатима. Није нико од њих крив због таквог демократског система, они једноставно налазе рупе у систему како би себи обезбедили власт.

Ко год да је победио променила би се само нека лица, чак би и велики број данашњих лица остао на позорници неке нове власти.

Уколико се неки питају па зашто ви онда нисте изашли на изборе и представили свој план и програм, тај ваш нови и бољи систем, одговорићемо им следећим речима: ,,Нама није циљ влас, нама је циљ слободно и праведно друштво и држава. То нисмо добили ни на овим изборима. Од сада Акциони покрет креће у стварању новог система друштва и државе.”

Овим путем се обраћамо свим људима који су свесни да је демократија само на папиру, а не и у реалности, али до демократија и дозвољава. Наш систем то неће дозвољавати, наш систем ће се заснивати на заслугама и на ономе шта неко зна, а не на привилегијама и на ономе кога неко зна.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *