Тежња Акционог покрета: Увек желимо бити са људима и радити заједно

Пре свега морамо подржати народ, уско се ослањати на народ, континуирано користити народ, чврсто укоренити власт народа и примењивати вољу народа у свим одлукама, разматрањима и практичном раду. Потребно је донети и спровести свеобухватни план економског и друштвеног развоја. Народ увек мора бити на највишем положају. Мора се инсистирати на развојном мишљењу кадрова на свим нивоима и увек се људи морају стављати на врх целокупног посла.

Сва власт припада народу. Важно својство система каквог жели Акциони покрет је да су људи господари земље и државе и да сва власт у држави припада народу. Као окосница и кључна мањина у држави, водећи кадрови би увек требали размишљати о важном питању које гласи одакле долази њихова моћ и како је треба користи у обављању својих дужности. Власт припада народу, а не мањинским интересним групама. Водећи кадрови државе морају исправно поступати и спроводити моћ у својим рукама. Користити моћ, коју им је народ дао, да би се служило људима и народу и да би се испуниле растуће потребе људи за бољим животом. Само имајући у виду идеју да сва власт припада народу и препознајући да власт у руци даје народ, можемо успоставити осећај сврхе, одговорности и службе за грађанска права.

Сва моћ долази од народа. Вода може носити чамац, а може га и преврнути. Народ је творац историје, он је херој и највећа снага Акционог покрета и Србије. У народу постоји бескрајна мудрост и снага. Инсистирањем да се народ сматра и узима као центар целокупне власти, може се створити неисцрпан извор моћи и наша нација може бити непобедива. Водећи кадрови морају схватити ко су они, за кога раде и на кога се ослањају; морају имати поштовање, понизност и страхопоштовање према народу; морају озбиљно узимати ставове народа; морају стајати на страни народа; морају се придржавати масовне линије и морају повезивати људе. Као највећа предност, ослањајући се на народ, као највећа снагу, и служити народу, као највећа одговорност, нека сав рад освоји подршку и одобрење људи.

Сав рад користи народу. Наш покрет, Акциони покрет, нема своје посебне интересе и стално поставља интересе народа на прво место. Жеља народа за бољим животом, циљ је борбе Акционог покрета. Водећи кадрови требали би се фокусирати на почетну и крајњу тачку целокупног рада за потребе људи, размишљати о размишљању људи, размишљати о мишљењу људи, журити за народном хитношћу, радити оно што народ ради и напорно радити на решавању народних проблема. Најреалнији и најважнији проблем је остваривање, одржавање и развој темељних интереса најшире масе људи. Јачајући осећај мисије и одговорности за добробит људи и народа и чврсто успостављајући осећај јавних службеника, усредсредити се на решавање практичних потешкоћа људи у образовању, запошљавању, финансијама, социјалној сигурности, здравственој заштити, пензији, смештају, окружењу, итд. и помоћи људима да реше своје бриге и проблеме. Бринути о стварима и бринути се за ствари, људима дају прави осећај добробити, среће и сигурности.

Сва политичка достигнућа приписују се народу. Да ли су људи задовољни је камен темељац за тестирање успеха или неуспеха читаве државе. Да би мерили успех или неуспех различитих обећања, задатака и величину политичких достигнућа, народ би у основи требало да размотри да ли тај догађај или одлуку подржава или не подржа, одобрава или не одобрава и да ли га тај догађај њега чини срећним или несрећним, као први критеријум. Водећи кадрови морају исправити свој однос према народу, стајати на страни народа, придржавати се статуса народа као главног тела и носиоца целокупне власти, тежити добробиту за народ и остваривати развој народа. Људи подржавају и заиста предају пажњу на одговоре и решења који могу поднети тест праксе, људи и историје.

Држање људи и народа на највишем положају у срцу није само ствар наше идеологије, већ и ствар разума и праксе. Водећи кадрови морају инсистирати на томе да народ буде прихваћен као центар државе, да увек желе да буду из народ, да раде заједно, да раде на свму што припада народу, да раде сви за народ, и да се сви ослањају на народ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *