Загађење ваздуха! Грађани страхују!

Квалитет ваздуха у читавој Србији је на веома ниском нивоу, то није заобишло ни грађане Инђије. Желимо да скренемо пажњу да ваздух који удишемо трује и убија. Дишемо ли ми и ви (одговорна лица) исти ваздух и ваши ближњи, ваши пријатељи? Да ли смо у томе сви исти? Сва наша деца, својим малим плућима која се тек развијају, треба да удишу ваздух који их трује и убија.

Према подацима са сајта ,,AirVisual” индекс загађења у Инђији износи 122, колико је забележено и у суседним општинама. Овим путем постављамо питање људима из власти: Зашто нико ништа не ради да се проблем са ваздухом реши у нашој земљи? Да ли власт схвата о каквом се проблему ради и колико је ситуација озбиљна?

Не желимо да се препустимо ситуацији и да поверујемо да у 21. веку не постоји решење овог великог проблема. Не можемо да верујемо да у 21. веку не можемо побољшати квалитет ваздуха који удишемо, квалитет воде коју пијемо и квалитет земљишта од кога храну добијамо.

Морамо сви заједно дати допринос у решавању овог проблема, не смемо чекати да други решавају проблеме од којих зависе наши животи. Морамо покренути акције како бисмо заштитили становништво и учинили да живимо здраво и достојанствено. Уколико овај проблем власт не уме, не жели или нема интереса да реши, позивамо их да се склоне и препусте проблем стручним људима.

One thought on “Загађење ваздуха! Грађани страхују!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *